22. feb, 2014

Effektiv toalettrens

De fleste som har hatt båt en stund har opplevd det. Et steinhardt og uappetittlig lag som over tid bygger seg opp i rør og bend og i doskålen. Det kan være vanskelig å få vekk og det kan gå ut over toalettets funksjon. Løsningen er enklere enn du tror, og du finner den i bakehyllen i butikken. "Mors hjemmebakte sitronsyre". En pose eller to innkjøpt for et par tiere fjerner belegget umiddelbart!
Etter litt jobb med dobørsten, er potten ren, men det renser også opp i rørbendet i bunnen av potten. Det er supereffektivt!
Renser hele anlegget
Rådet for langsiktig vedlikehold er å helle en halv desiliter sitronsyre i potta en gang i måneden. Du skal helle pulveret i den nyskyllede potta. Hvis det er mulig, lar du vær å spyle ned de nærmeste 12 timene. Da får sitronsyren tid til å løsne avleiringene som har bygget seg opp. Det er bra å gjøre dette når du forlater båten etter en helg. Når du kommer om bord igjen, bruker du doskrubben nøye og spyler forsiktig før du bruker toalettet igjen.
Spylevannet med sitronsyren vil også virke i slanger, kuleventiler og selvsagt i septiktanken. Det er årsaken til at du skal spyle forsiktig etter behandlingen. Sitronsyren kan løse opp avleiringer på veien til septiktanken. Tanken skal selvsagt være tømt før du kommer til havn og heller i sitronsyren.
NB! Det fortelles også at sitronsyre er effektivt på alt fra rens av varmevekslere til rens av drev og til rustfjerning, Det er bare å prøve!