Praktisk info

Dine plikter
Det skal være en fornøyelse å ha båt i Eidsvåg Båtlag, men for å få det til er det nødvendig av vi alle samhandler på en grei måte. Grunnregelen er at du plikter å gjøre deg kjent med og forholde deg til de bestemmelser som er gitt i lover og reglement, samt ethvert pålegg/henvisning fra styret.
Men det er viktig å være bevisst at Eidsvåg Båtlag er en medlemsorgaisasjon og at driften, og ikke minst økonomien i båtlaget,  er basert på at alle bidrar. Båtlaget har ingen ansatte. Det betyr at det er forventet at du som medlem og båteier gjør som forventet av deg - tar din del.

Noen viktige elementer:

  • For oss som administrerer havnen er det viktig at du holder oss oppdatert. Enhver forandring i innsendt
    avtale/havneskjema, som eierdata, kontaktdata, opplysninger om båten eller opplagsstatus, må du melde til havnesjefen snarest i form av nytt korrigert avtale/havneskjema.
  • Som medlem plikter du å føre jevnlig tilsyn med båten din, lense båten når nødvendig og sørge for at fortøyningene er stramme og i god stand. Dette har også betydning for å unngå skade bryggeanlegget. Sekrav til førtøyninger i båtlaget her.
  • Det er ikke tillatt å ha joller, gummibåter eller lignende på flytebrygger eller utriggere. Dette har med sikkerhet å gjøre, men er også et viktig likebehandligsprinsipp.
  • Det er ikke tillatt å forurense havneområdet med avfall eller oljeholdig eller kloakkholdig utslipp (lense ut diesel ol. eller pumpe ut septik). 
  • Under ferdsel i havneområdet skal farten ikke være større enn nødvendig av hensyn til manøvrering. Maksimum fart er 5 knop innenfor Storøen - 3 knop i havneanlegget.

Forsikring
Det er krav i vedtektene at båt skal være eiet, forsikret og registrert på medlemmet.

På årsmøtet 2020 ble det bestemt at samtlige medlemmer som har båt i havnen for ettertid skal oppgi ikke bare forsikringsselskap men også polisenummer. Om du ikke har oppgitt polisenummeret, kan det lettest gjøres ved at du ganske enkelt sender oss en epost:

Om det er mange år siden du sendte inn avtale/havneskjema, er det fint om du sender inn oppdaterte data inklusive forsikringsopplysninger på dette skjemaet. Dette finner du her.

Eksempel på Securmark skilt.

Eksempel på Securmark skilt.

Registrering
Alle båter i havnen skal være registrert (vedtektskrav).

Dersom din båt ikke er registrert, sørg for at du snarest og uoppfordret ordner opp, slik at de tillitsvalgte i havnen slipper å mase på deg. Registreringskravet i våre vedtekter har i første rekke med identifikasjon av båten å gjøre.

I dag er det flere godkjente småbåtregistre: Småbåtregistret til Redningsselskapet, Securmark båtregistrer (samordnet med RS) og for næringsbåter og fritidsbåter over 10 meter har man Skipsregisteret NOR.


Om det er lenge siden båten var registrert, og du ikke har de nødvendige papirer som kreves for omregistrering eller at forrige eier ikke har meldt avregistrering, kan du likevel få den registrert i ditt navn. Havnesjefen kan, om båten har vært i båtlaget i minst fem år,skrive ut en bekreftelse på eierskap som gjør at du likevel kan få registrert båten.

Kjøring av motorer i bryggene
Styret oppfordrer medlemmene til å unngå unødvendig tomgangskjøring i bryggene.
Skal du  på tur er det helt unødvendig å la båten ligge og gå i bryggeplassen. Varmkjøring av motor tar du på vegen ut Eidsvågbukten. Likeledes får motoren tilstrekkelig nedkjøring på sakte fart på veg inn Eidsvågbukten og til bryggeplassen.

Fiske og sløyeforbud
Vi har i perioder vært plaget av måser i havnen som har blitt tiltrukket av fiske/sløying.

Dette er ikke ønskelig! Eidsvåg Båtlag har derfor fiske- og sløyeforbud i havnen.
Det vil si at det ikke er tillatt å fiske hverken fra brygger, kaier eller båter i havnen. Likeledes skal fisken sløyes før du kommer i havn. Ikke i havnen!

Vi henstiller likeledes alle til å hjelpe til å holde havnen ryddig. Ikke legg søppel i spannene slik at lokket ikke går helt igjen. Skjell ol. ved kranen skal umiddelbart fjernes. 
Der det er mat - er det måser, rotter mm. Så enkelt er det!

Parkering - bomsystem
Hvert medlem har anledning til å parkere
én bil på båtlagets oppmerkede parkeringsplasser på øvre eller nedre parkeringsplass. Bilen skal ha båtlagets parkeringsoblat lett synlig i frontruten. Parkerte biler uten godkjent parkeringskort/oblat risikerer bot eller borttauing for eiers regning.
Gjester skal henvises til offentlig parkeringsplass.
Vi minner om at de fire nederste av de oppmerkede parkerinksplassene utenfor bommen ikke kan benyttes av EB's medlemmer. De tilhører naboen og er tydelig skiltet.


Bommen i havnen styres av et mobiltelefon basert system.
Når man skal åpne bommen, ringer du opp nummeret du har fått oppgitt i SMS. Bommen vil da åpne etter noen få sekunder.
Det er ikke er noen kostnad forbundet med å åpne bommen.Hvert medlem kan få registrert inntil to telefonnummer for elektronisk åpning av bommen. Nummeret kan kun brukes fra den registrerte telefonen.


Om bommen av en eller annen grunn ikke skulle fungere (kortere kommunikasjonsbrudd kan skje) finnes brikke for å åpne den i safe i mellomgang. Her finnes også nøkke for å åpne bomskapet for manuell åpning av bommen (ved strømbrudd ol).

Porter på bryggene
Som en følge av noen uønskede hendelser er det montert porter på bryggene.
Disse skal til enhver tid være lukket og låst.

Alle medlemmer får utlevert én nøkkel. Portnøkkelen låser også opp toalettene. Ekstra nøkkel kan utleveres mot et depositum på kr. 120,-. (vi setter det på neste faktura). Samtlige nøkler skal tilbakeleveres ved opphør av medlemskap. Om ikke vil denne bli fakturert/depositum ikke tilbakebetalt.

På hver port er det på montert en nøkkelsafe med kode.
Dette er en nødnøkkel som skal på plass i boksen igjen umiddelbart etter bruk - det vil si når porten er låst opp. Det er ikke tillatt å ta denne med seg "for et øyeblikk". Denne nøkkelen er det også ment at gjestebåter skal benytte seg av.
Likeledes er det ved døren inn til det midterste toalettet/gangen også montert en nøkkelsafe med kode.